Novice




10. maj 2022

79. Huda pokušnja!: Tone Vogrinec in Janez Valdhuber

Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 18. maja 2022, ob 19. uri, v Domu KULTure Muzikafe na Ptuju. Na 79. Hudi pokušnji! bosta z nami legenda slovenskega smučanja Tone Vogrinec, ki je nedavno ob svojem 80. rojstnem dnevu dobil biografijo Vsi me kličejo Tona, in vinar Janez Valdhuber z Valdhuberjevega posestva v Svečini (Vina Falot). Večer bosta povezovala pesnik David Bedrač in vinski publicist Jože Rozman.


4. april 2022

78. Huda pokušnja!: Milan Jesih in Sebastjan Božič

Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 20. aprila 2022, ob 19. uri v Vinski kleti Osterberger Hotela Mitra. Na 78. Hudi pokušnji! bosta z nami legendarni pesnik Milan Jesih in vinar Sebastjan Božič iz Herbersteinove kleti v Juršincih. Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman. 


10. marec 2022

77. Huda pokušnja!: Irena Svetek in Gregor Kotolenko

Vračajo se avtorski večeri v družbi izbranih knjig in vin, tokrat v Vinski kleti Osterberger Hotela Mitra. Prvo letošnje druženje vin in literature bo potekalo v sredo, 30. marca, ob 19. uri. Gostili bomo pisateljico Ireno Svetek, avtorico kriminalke Rdeča kapica, in vrhunskega vinarja Gregorja Kotolenka (Statera Wine Estate). Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist, tudi avtor uspešnice Čar vina (Beletrina, 2018), Jože Rozman


12. november 2021

Naj pesem letošnjega leta: Prostočasne aktivnosti

Glasovanje za Naj pesem 2021 je zaključeno. Največ vaših glasov, kar 368, je do včeraj do polnoči prejela pesem Alje Pušič Prostočasne aktivnosti. Iskrene čestitke pesnici, ki prejme 3 Beletrinine knjige in možnost gostovanja na prihodnjem festivalu Dnevi poezije in vina.

 


11. november 2021

Znanih 10 finalistov natečaja Naj pesem 2021

Žirija (v sestavi: Ana Svetel, Aljaž Koprivnikar in Kristina Kočan) je med več kot 350 poslanimi pesmimi izbrala 10 finalistov!

Vabimo vas, da do četrtka, 11. novembra 2021, do polnoči, oddate svoj glas za svojo najljubšo pesem tako, da jo všečkate v našem FB albumu.


28. oktober 2021

Natečaj Naj pesem 2021

Festival Dnevi poezije in vina pod okriljem Beletrine razpisuje natečaj Naj pesem za najboljšo pesem leta 2021. Spletni natečaj, s katerim želimo spodbuditi uporabo slovenskega pesniškega jezika, je namenjen širši javnosti in odprt za vse, tudi vas! Pohitite, prijavite svojo pesem na natečaj do 4. novembra 2021!


20. september 2021

Odprto pismo Evropi 2021

Projekt „ Odprto pismo Evropi “ je financirala Evropska unija v okviru programa „Evropa za državljane“.
 


5. september 2021

Share a Light/Deli luč

Ob 25-letnici festivala je v sodelovanju z Dravskimi elektrarnami Maribor nastal nov spletni umetniški projekt Share a Light/Deli luč, ki ga podpisujejo digitalni umetniki in uveljavljeni literati Valerie Wolf Gang, Jaka Železnikar, Aljaž Koprivnikar in Aleš Šteger. Razsvetlite svet s poezijo in objavite svojo pesem ali delite izbrano pesem na: https://sharealight.eu!


31. avgust 2021

Evropska poezija na prepihu: V prevodu mladih slovenskih pesnikov in pesnic

Ob obletnici Dnevov poezije in vina smo v Slovenijo povabili tudi mednarodno uveljavljene pesnike in pesnice, med njimi številne posameznike, ki so del spletne mreže Versopolis in tudi sami organizirajo pesniške festivale po Evropi oz. na njih gostujejo. Da bi pesnike, ki prihajajo, povezali z domačimi pesniki, obenem pa spodbudili dialog med mladostjo in izkušnjami, smo zagnali prevajalski projekt, katerega rezultat je pričujoča e-knjiga.


29. avgust 2021

Veliki zaključek jubilejnih Dnevov poezije in vina

Zaključili so se 25. Dnevi poezije in vina, ki so na Ptuj in v druge kraje v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem v petih dneh pripeljali mednarodna imena sodobne evropske in svetovne poezije.