Novice
11. november 2021

Znanih 10 finalistov natečaja Naj pesem 2021

Žirija (v sestavi: Ana Svetel, Aljaž Koprivnikar in Kristina Kočan) je med več kot 350 poslanimi pesmimi izbrala 10 finalistov!

Vabimo vas, da do četrtka, 11. novembra 2021, do polnoči, oddate svoj glas za svojo najljubšo pesem tako, da jo všečkate v našem FB albumu.


28. oktober 2021

Natečaj Naj pesem 2021

Festival Dnevi poezije in vina pod okriljem Beletrine razpisuje natečaj Naj pesem za najboljšo pesem leta 2021. Spletni natečaj, s katerim želimo spodbuditi uporabo slovenskega pesniškega jezika, je namenjen širši javnosti in odprt za vse, tudi vas! Pohitite, prijavite svojo pesem na natečaj do 4. novembra 2021!


20. september 2021

Odprto pismo Evropi 2021

Projekt „ Odprto pismo Evropi “ je financirala Evropska unija v okviru programa „Evropa za državljane“.
 


5. september 2021

Share a Light/Deli luč

Ob 25-letnici festivala je v sodelovanju z Dravskimi elektrarnami Maribor nastal nov spletni umetniški projekt Share a Light/Deli luč, ki ga podpisujejo digitalni umetniki in uveljavljeni literati Valerie Wolf Gang, Jaka Železnikar, Aljaž Koprivnikar in Aleš Šteger. Razsvetlite svet s poezijo in objavite svojo pesem ali delite izbrano pesem na: https://sharealight.eu!


31. avgust 2021

Evropska poezija na prepihu: V prevodu mladih slovenskih pesnikov in pesnic

Ob obletnici Dnevov poezije in vina smo v Slovenijo povabili tudi mednarodno uveljavljene pesnike in pesnice, med njimi številne posameznike, ki so del spletne mreže Versopolis in tudi sami organizirajo pesniške festivale po Evropi oz. na njih gostujejo. Da bi pesnike, ki prihajajo, povezali z domačimi pesniki, obenem pa spodbudili dialog med mladostjo in izkušnjami, smo zagnali prevajalski projekt, katerega rezultat je pričujoča e-knjiga.


29. avgust 2021

Veliki zaključek jubilejnih Dnevov poezije in vina

Zaključili so se 25. Dnevi poezije in vina, ki so na Ptuj in v druge kraje v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem v petih dneh pripeljali mednarodna imena sodobne evropske in svetovne poezije.


24. avgust 2021

Znani obrazi se spominjajo: Orlek na Dnevih poezije in vina

Člane skupine Orlek smo prosili, da strnejo svoje spomine na festivalsko vzdušje Dnevov poezije in vina. V videu so nam zaupali, česa se najraje spominjajo.


23. avgust 2021

Znani obrazi se spominjajo: Vlado Kreslin na Dnevih poezije in vina

 

"Oboje, poezijo in vino, imam zelo rad."
-Vlado Kreslin

Vlado Kreslin je na Dnevih poezije in vina nastopil kar trikrat. V kratkem videu je strnil svoje vtise s festivala.
 


19. avgust 2021

Nagradna igra Promenada okusov

Nagradna igra Promenada okusov je zaključena. Izžrebali smo pet nagrajencev, ki so pravilno odgovorili na nagradna vprašanja. Žreb je bil naklonjen Aniti Vehovar, Mateju Vesenjaku, Tamari Čuš, Mirku Sprinčniku in Ireni Javernik. Čestitamo! 
 


15. avgust 2021

Obvestilo obiskovalcem festivala Dnevi poezije in vina 2021

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo festival Dnevi poezije in vina 2021 izvedli v skladu z veljavnim odlokom o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji.