Novice
5. september 2021

Share a Light/Deli luč

Ob 25-letnici festivala je v sodelovanju z Dravskimi elektrarnami Maribor nastal nov spletni umetniški projekt Share a Light/Deli luč, ki ga podpisujejo digitalni umetniki in uveljavljeni literati Valerie Wolf Gang, Jaka Železnikar, Aljaž Koprivnikar in Aleš Šteger. Razsvetlite svet s poezijo in objavite svojo pesem ali delite izbrano pesem na: https://sharealight.eu!


31. avgust 2021

Evropska poezija na prepihu: V prevodu mladih slovenskih pesnikov in pesnic

Ob obletnici Dnevov poezije in vina smo v Slovenijo povabili tudi mednarodno uveljavljene pesnike in pesnice, med njimi številne posameznike, ki so del spletne mreže Versopolis in tudi sami organizirajo pesniške festivale po Evropi oz. na njih gostujejo. Da bi pesnike, ki prihajajo, povezali z domačimi pesniki, obenem pa spodbudili dialog med mladostjo in izkušnjami, smo zagnali prevajalski projekt, katerega rezultat je pričujoča e-knjiga.


29. avgust 2021

Veliki zaključek jubilejnih Dnevov poezije in vina

Zaključili so se 25. Dnevi poezije in vina, ki so na Ptuj in v druge kraje v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem v petih dneh pripeljali mednarodna imena sodobne evropske in svetovne poezije.


24. avgust 2021

Znani obrazi se spominjajo: Orlek na Dnevih poezije in vina

Člane skupine Orlek smo prosili, da strnejo svoje spomine na festivalsko vzdušje Dnevov poezije in vina. V videu so nam zaupali, česa se najraje spominjajo.


23. avgust 2021

Znani obrazi se spominjajo: Vlado Kreslin na Dnevih poezije in vina

 

"Oboje, poezijo in vino, imam zelo rad."
-Vlado Kreslin

Vlado Kreslin je na Dnevih poezije in vina nastopil kar trikrat. V kratkem videu je strnil svoje vtise s festivala.
 


19. avgust 2021

Nagradna igra Promenada okusov

Nagradna igra Promenada okusov je zaključena. Izžrebali smo pet nagrajencev, ki so pravilno odgovorili na nagradna vprašanja. Žreb je bil naklonjen Aniti Vehovar, Mateju Vesenjaku, Tamari Čuš, Mirku Sprinčniku in Ireni Javernik. Čestitamo! 
 


15. avgust 2021

Obvestilo obiskovalcem festivala Dnevi poezije in vina 2021

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo festival Dnevi poezije in vina 2021 izvedli v skladu z veljavnim odlokom o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji.


13. avgust 2021

Znani obrazi se spominjajo: Magnifico na Dnevih poezije in vina

Magnifica smo prosili, da se spomni utrinkov z Dnevov poezije in vina, na katerih je nastopal leta 2016. Takole je strnil svoje vtise.


10. avgust 2021

Glasbeni program tudi letos ponuja presežke

Na Ptuj se vrača Slovenski mladinski orkester, ki z vsakoletnimi novimi glasbenimi gosti postavlja nove mejnike. V nove glasbene vode se letos orkester podaja skupaj z zasedbo Katalena. Na osrednjem odru bomo prisluhnili tudi Moniki Laktos, skupini Hauptman in duu Silence.


2. julij 2021

Prihaja jubilejni festival Dnevi poezije in vina

Dnevi poezije in vina, eden največjih in najprepoznavnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki uspešno združuje pesniško besedo in promocijo najkakovostnejših slovenskih vin, praznuje 25 let. Na Ptuju, v Ljubljani, Murski Soboti, Krškem, Vitomarcih, Juršincih, Ljutomeru, Križevcih pri Ljutomeru, Ormožu, Belem, Izoli, Petanjcih, Selcih, Varaždinu na Hrvaškem in Potrni v Avstriji bo med 24. in 28. avgustom nastopilo 35 pesnic in pesnikov iz 20 držav