Novice
19. april 2023

87. Huda pokušnja! z Nino Petek in Petro Rutar

Toplo vas vabimo na že 87. Hudo pokušnjo! na Ptuj, ki bo tik pred prvomajskimi prazniki. Literarno-vinski večer bo v sredo, 26. aprila 2023, ob 19. uri v  Domu KULTure muziKafe na Ptuju. Posvečen bo naši gostji Nini Petek in njeni študiji Na pragu prebujenja: Svetovi sanj v budizmuGostitelja večera bosta pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.


9. marec 2023

86. Huda pokušnja!: s Katarino Marinčič ob vinu Kmetije Pintarjevi

Na 86. Hudi pokušnji! bosta z nami vrhunska pisateljica Katarina Marinčič in vsestranska haloška mladenka Mateja Golc. Debata bo tekla o avtoričinem kratkem romanu Ženska s srebrnim očesom ob kateri bomo prepustili svoje brbončice razvajti z vrhunskimi vini Kmetije Pintarjevi. Vabljeni na 86. Hudo pokušnjo!, ki bo potekala v sredo, 29. marca, ob 19. uri, v Domu KULTure muziKafe na Ptuju. Literarno-vinski večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.


12. januar 2023

85. Huda pokušnja!: s Cvetko Lipuš ob vinu Ptujske kleti

Na domačem terenu ob domačih vinih. Skupaj z Maksimiljanom Kadivcem iz Ptujske vinske kleti in pesnico Cvetko Lipuš se bomo poslovili od lanske sezone Hudih pokušenj in otvorili novo sezono s pokom! Vabljeni na 85. Hudo pokušnjo, ki bo potekala v sredo, 25. januarja, ob 19. uri, v Domu KULTure muziKafe na Ptuju. Literarno-vinski večer bosta povezovala Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.


14. november 2022

84. Huda pokušnja!: s Tomažem Kosmačem ob vinu Hlade

Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 30. novembra, ob 19. uri, v Domu KULTure muziKafe na Ptuju. Na 84. Hudi pokušnji! bosta z nami pisatelj Tomaž Kosmač in vinar Urban Hlade (Vino Hlade). Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.


19. oktober 2022

83. Huda pokušnja!: z Ano Svetel ob vinih Vrecl

Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 19. oktobra, ob 19. uri, v Domu KULTure Muzikafe na Ptuju. Na 83. Hudi pokušnji! bosta z nami pesnica, avtorica kratkih zgodb, kolumnistka in navsezadnje tudi antropologinja Ana Svetel, in vinar Janko Vrecl (Vino Vrecl). Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.


29. avgust 2022

Dnevi poezije in vina znova dokazujejo, da poezija ni le stvar peščice ljubiteljev

V soboto, 27. avgusta, se je z velikim pesniškim branjem in koncertom novomeške glasbene skupine Moveknowledgement zaključil 26. festival Dnevi poezije in vina, ki je na Ptuju in v številnih drugih krajih gostil priznana domača in svetovna pesniška imena.


27. avgust 2022

Sprememba programa dogodka POEZIJA VINA

 

Sporočamo, da je program vinsko-kulinaričnega dogodka Poezija vina zaradi slabe vremenske napovedi spremenjen.


1. julij 2022

26. festival Dnevi poezije in vina

Na letošnjem, že šestindvajsetem festivalu bo med 22. in 27. avgustom nastopilo 20 pesnic in pesnikov iz 10 držav. Glavnina dogajanja bo potekala na Ptuju, ki se v času festivala prelevi v prestolnico poezije, nekatere dogodke pa bodo gostili tudi drugi kraji, kot so Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Krško, Vitomarci, Juršinci, Ljutomer, Križevci pri Ljutomeru, Ormož, Ivanjkovci, Belo, Selce, Petanjci, Janški vrh in Potrna v Avstriji.


10. maj 2022

79. Huda pokušnja!: Tone Vogrinec in Janez Valdhuber

Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 18. maja 2022, ob 19. uri, v Domu KULTure Muzikafe na Ptuju. Na 79. Hudi pokušnji! bosta z nami legenda slovenskega smučanja Tone Vogrinec, ki je nedavno ob svojem 80. rojstnem dnevu dobil biografijo Vsi me kličejo Tona, in vinar Janez Valdhuber z Valdhuberjevega posestva v Svečini (Vina Falot). Večer bosta povezovala pesnik David Bedrač in vinski publicist Jože Rozman.


4. april 2022

78. Huda pokušnja!: Milan Jesih in Sebastjan Božič

Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 20. aprila 2022, ob 19. uri v Vinski kleti Osterberger Hotela Mitra. Na 78. Hudi pokušnji! bosta z nami legendarni pesnik Milan Jesih in vinar Sebastjan Božič iz Herbersteinove kleti v Juršincih. Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.