Novice
23. avgust 2021

Znani obrazi se spominjajo: Vlado Kreslin na Dnevih poezije in vina

 

"Oboje, poezijo in vino, imam zelo rad."
-Vlado Kreslin

Vlado Kreslin je na Dnevih poezije in vina nastopil kar trikrat. V kratkem videu je strnil svoje vtise s festivala.
 


19. avgust 2021

Nagradna igra Promenada okusov

Nagradna igra Promenada okusov je zaključena. Izžrebali smo pet nagrajencev, ki so pravilno odgovorili na nagradna vprašanja. Žreb je bil naklonjen Aniti Vehovar, Mateju Vesenjaku, Tamari Čuš, Mirku Sprinčniku in Ireni Javernik. Čestitamo! 
 


15. avgust 2021

Obvestilo obiskovalcem festivala Dnevi poezije in vina 2021

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo festival Dnevi poezije in vina 2021 izvedli v skladu z veljavnim odlokom o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji.


13. avgust 2021

Znani obrazi se spominjajo: Magnifico na Dnevih poezije in vina

Magnifica smo prosili, da se spomni utrinkov z Dnevov poezije in vina, na katerih je nastopal leta 2016. Takole je strnil svoje vtise.


10. avgust 2021

Glasbeni program tudi letos ponuja presežke

Na Ptuj se vrača Slovenski mladinski orkester, ki z vsakoletnimi novimi glasbenimi gosti postavlja nove mejnike. V nove glasbene vode se letos orkester podaja skupaj z zasedbo Katalena. Na osrednjem odru bomo prisluhnili tudi Moniki Laktos, skupini Hauptman in duu Silence.


2. julij 2021

Prihaja jubilejni festival Dnevi poezije in vina

Dnevi poezije in vina, eden največjih in najprepoznavnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki uspešno združuje pesniško besedo in promocijo najkakovostnejših slovenskih vin, praznuje 25 let. Na Ptuju, v Ljubljani, Murski Soboti, Krškem, Vitomarcih, Juršincih, Ljutomeru, Križevcih pri Ljutomeru, Ormožu, Belem, Izoli, Petanjcih, Selcih, Varaždinu na Hrvaškem in Potrni v Avstriji bo med 24. in 28. avgustom nastopilo 35 pesnic in pesnikov iz 20 držav


16. december 2020

Zmagovalec natečaja Naj pesem 2020

Objavljamo zmagovalca natečaja Naj pesem 2020.

Največ vaših glasov, kar 798, je do včeraj do polnoči prejela pesem Toma Vebra ***. Iskrene čestitke pesniku, ki prejme 3 Beletrinine knjige poezije, sodeloval pa bo tudi na naslednjem festivalu Dnevi poezije in vina 2021.


10. december 2020

Izbor 10 finalistov natečaja Naj pesem - vabljeni h glasovanju!

Žirija (v sestavi: Aleš Šteger, Veronika Šoster, Urška Bračko - Booknjiga in dr. Eva Premk Bogataj) je med več kot 180 poslanimi pesmimi izbrala 10 finalistov!

Vabimo vas, da do torka, 15. decembra 2020, oddate svoj glas za svojo najljubšo pesem tako, da jo všečkate v našem FB albumu.


1. december 2020

Zaključek projekta Berideli!

Zaključil se je projekt Berideli!, v sklopu katerega so dijaki z mentoricami prebrali izbrane knjige in na podlagi prebranega pripravili svojo refleksijo, aktualizacijo. Dijaki so se odzvali z zapisi, posnetki, oblikovali naslovnice platnic knjig in svoje izdelke razstavili na digitalni razstavi.


4. november 2020

Natečaj Naj pesem

Festival Dnevi poezije in vina razpisuje natečaj za najboljšo pesem.

Rok za oddajo prispevkov je 30. november 2020.

10 najboljših pesmi bo 10. decembra objavljenih v Facebook albumu na profilu Dnevov poezije in vina. Zmagovalca, ki bo prejel največ všečkov sledilcev profila, bomo razglasili 16. decembra 2020 na spletni strani www.stihoteka.com in Facebook profilu festivala. Glavna nagrada za zmagovalca so 3 knjige in gostovanje na festivalu v letu 2021.