7. marec 2024

94. Huda pokušnja! z Janom Krmeljem in Majo Pečarič

Začetek pomladi prinaša 94. Hudo pokušnjo! V sredo, 27. marca, se nam bosta ob 19. uri v Muzikafeju pridružila pesnik Jan Krmelj, ki se bo predstavil s svojo drugo pesniško zbirko Uho, ter Maja Pečarič, slovenska vinska kraljica 2023. Literarno-vinski dogodek bosta vodila novinarka in pesnica Petra Bauman in vinski publicist Jože Rozman.

 

O avtorju:

Gledališki režiser, pesnik in avdiovizualni ustvarjalec Jan Krmelj je svoj pesniški prvenec Relikvije dihanja, ki je bil nominiran za Jenkovo in Veronikino nagrado, izdal pred skoraj desetimi leti. V vmesnem času se je utrdil kot fascinanten gledališki režiser, režiral in vizualno zasnoval predstave za razna slovenska gledališča. Zdaj se predstavlja z drugo knjigo poezije, naslovljeno Uho. Gre za metaforično, filozofsko in eksistencialno poezijo, ki se ne boji neznanega.

O vinarki:

Majin srečni trikotnik: Kranj – Bela krajina – Haloze. Rojena v Kranju, globoke rodbinske korenine segajo v Belo krajino, kjer deluje že peta generacija vinogradnikov, srce pa jo je zdaj pripeljalo v Haloze. Maja Pečarič, slovenska vinska kraljica 2023, bo vinska gostja na tokratni, 94. Hudi pokušnji! Vsaka vinska kraljica si izbere svoje kraljičino vino – Majino je rose iz modre frankinje in žametne črnine, ker je, kakor pravi sama, svež, lahkoten in piten. Spoznali bomo tudi metliško črnino PTP (kaj neki pomenijo te kratice?) in se posladkali z rumenim muškatom, ki je postal eden od paradnih konjev belokranjskih predikatnih vin, čeprav ga nekoč na tem območju ni bilo dovoljeno saditi. Ker je Maja leta 2021 diplomirala na ljubljanski Biotehniški fakulteti in tam trenutno zaključuje tudi magistrski študij, se lahko veselimo tudi bolj strokovnega vpogleda v vinogradništvo. Seveda pa s tem ne bomo pretiravali, saj nas poznate!

Vstop je prost, prijazno vabljeni!

Soprireditelji: Beletrina, Dom KULTure Muzikafe, TheThirdWine

Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.