15. avgust 2019

Dobrodelni pesniški dvoboji

V soboto, 24. avgusta 2019, vas vabim ona Dobodelne psniške dvoboje.

Nastopili bodo: 

ALEŠ ŠTEGER (SVN)
KRISTINA KOČAN (SVN)
SIMONA KOPINŠEK (SVN)
GLORJANA VEBER (SVN)

PETER SRPČIČ (SVN)
DAVID BEDRAČ (SVN)
ROMANA ERCEGOVIČ (SVN)
ALEKSANDRA JELUŠIČ (SVN)

Vstopnina: 10 €

Vstopnice lahko kupite na blagajni Mestnega gledališča Ptuj, od ponedeljka, 19. avgusta 2019, dalje vsak dan med 9. in 13. uro, v sredo do 17. ure. Prav tako bo blagajna odprta v soboto, 24. avgusta 2019, od 9. do 12. ure in eno uro pred predstavo.

Celoten izkupiček dogodka bo namenjen delovanju Gledališkega studia Ptuj – DPD Svoboda Ptuj.

Tako kot so se nekoč na turnirjih za čast in naklonjenost občinstva spopadali vitezi pogumnih src, tako se bodo na pesniškem dvoboju med seboj spopadli umetniki in umetnice. A tokrat namen turnirja ne bo poraz nasprotnika, temveč dobrodelnost: sredstva, zbrana z vstopnino in prostovoljnimi prispevki, bodo v celoti namenjena delovanju Gledališkega studia Ptuj – DPD Svoboda Ptuj; dejavnosti, ki je do danes Ptuju pomagala soustvarjati izjemne generacije umetnikov in ustvarjalcev na mnogih področjih. Večkrat rečemo, da na mladih svet stoji, a se premalo zavedamo, da moramo za njih, za rast in razvoj njihovih talentov, kaj storiti tudi tisti, ki smo bili nekoč mladi.

Dolgoletno delo gledališkega studia na Ptuju je pripomoglo k oblikovanju današnje generacije prepoznavnih ustvarjalcev, med njimi tudi vodji obeh dvobojujočih se ekip turnirja: Petra Srpčiča, ki je danes režiser in direktor gledališča ter Aleša Štegra, doma in v tujini uveljavljenega pesnika, pisatelja in ustvarjalca. Oba sta pomemben del naše zgodbe o uspehu, za katerega se lahko v prvi vrsti zahvalimo mentorici in režiserki Branki Bezeljak ter njeni ekipi vrhunskih mentorjev.

Na turnirju se bosta dvobojevali dve ekipi, vsaka od njih pa bo štela štiri znane umetnike, ki se bodo viteško pomerili v interpretaciji poezije. Petrova ekipa bo obarvana gledališko – imenovala se bo Dionizični bojevniki, Aleševa pa bo sestavljena iz pesnikov – z imenom Apolinični bojevniki.

Edini sodnik tega turnirja dvobojev, boste prav vi, gledalci. Bojevnice in bojevniki bodo imeli za orožje le svojo besedo, svojo poezijo in moč nastopa. Kdo izmed bojujočih pa bo prejemnik glavne nagrade, Penine navdiha, boste s svojim oddanim glasom odločili vi.

Glavno nagrado -  Penino navdiha sta soustvarila vinar Bojan Kobal in Tobni Hamler, ki je umetniško oblikoval in požlahtnil steklenico.

*V sodelovanju z Mestnim gledališčem Ptuj