4. november 2020

Natečaj Naj pesem

Festival Dnevi poezije in vina razpisuje natečaj za najboljšo pesem.

Rok za oddajo prispevkov je 30. november 2020.

10 najboljših pesmi bo 10. decembra objavljenih v Facebook albumu na profilu Dnevov poezije in vina. Zmagovalca, ki bo prejel največ všečkov sledilcev profila, bomo razglasili 16. decembra 2020 na spletni strani www.stihoteka.com in Facebook profilu festivala. Glavna nagrada za zmagovalca so 3 knjige in gostovanje na festivalu v letu 2021.

Avtor ali avtorica sme sodelovati z največ dvema pesmima, ki naj bosta izvirni, še neobjavljeni in napisani v slovenskem jeziku. Pesmi naj bodo natipkane v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12 in razmakom med vrsticami 1.5. Dolžina pesmi naj ne presega 35 verzov oziroma 1 avtorske strani, če gre za pesem v prozi. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo izločena. Sprejemamo samo pesmi v elektronski obliki v pdf formatu.

Pesem oddajte preko spletnega naslova beletrina.si/najpesem, kjer boste v okenca vpisali svoje osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov ter psevdonim, pod katerim bomo prispevke posredovali naprej žiriji v branje.

Strokovni odbor bo izbral deset najboljših pesmi, ki bodo objavljene na Facebook profilu Dnevov poezije in vina. Zmagovalna pesem bo tista, ki bo prejela največ všečkov sledilcev profila. Odbor si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!