Večeri pred Dnevi: PTUJ - VRTILJAK

26. avgust/sreda/ 20:00

Mestna tržnica, Ptuj

Glasba:

Slovenski nacionalni mladinski orkester
Balladero, vokal, klavir
Jadranka Juras, vokal
Emkej, vokal
Živa Ploj Peršuh, dirigentka

 

Poezija:

Stanka Hrastelj (SVN)
Petra Kolmančič (SVN)
Aleš Šteger (SVN)

 

Slovenski nacionalni mladinski orkester bo po lanskih izjemnih koncertih z Vladom Kreslinom tokrat v sodelovanju z dirigentko Živo Ploj Peršuh predstavil pester opus Dominika Bagole – Balladera, in to v novih bleščečih orkestrskih preoblekah. Prekmurski klavirski kantavtor mlajše generacije, ki je najbolj znan po uspešnici Zlati časi, pri svojem ustvarjanju ostaja zvest opisovanju panorame občutkov, njegove skladbe pa odzvanjajo pristno in predano. Poleg Balladerovih balad, romanc in poskočnic z obeh odličnih albumov bodo v zvočno pisanem večeru zazvenele mojstrovine iz zakladnice simfonične glasbe Nielsena, Larssona, Ravela, Debussyja in Šostakoviča. Na orkestrskem vrtiljaku se bosta zavrtela tudi posebna gosta, izjemna in uveljavljena vsestranska slovenska vokalistka, Jadranka Juras ter Emkej, mariborska vzhajajoča zvezda domače rap scene in danes eden bolj drznih, samosvojih in posebnih mladih glasbenikov. Slovenski nacionalni mladinski orkester projektno povezuje mlade glasbenike iz vse države, stare od 12 do 19 let. V njem skozi glasbo odpirajo sebe in razvijajo talent, njihova neizmerna ustvarjalna energija pa se nalezljivo širi na poslušalce.

 

**

Predhodna prijava na dogodek ni potrebna. Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, je število obiskovalcev omejeno. Verjamemo, da boste tudi vi ravnali odgovorno in v skladu s priporočili NIJZ ter tako doprinesli k varnosti na festivalu. Obiskovalcem priporočamo, da na dogodku nosijo maske. Prizorišče odpiramo ob 19.00 uri. 

**

 

*V sodelovanju s Kulturnim društvom BSA in Evropskim kariernim centerom za umetnike Triple Bridge. Dogodek podpirajo Javne službe Ptuj in Komunalno podjetje Ptuj.