Kino in vino: Zastoj

26. avgust/petek/ 23:30

Mestni kino Ptuj, Ptuj

 

Festivalska projekcija nagrajenega filma ZASTOJ (režija: Vinko Möderndorfer / Slovenija, Srbija, Severna Makedonija / 2021), ki jo bo popestrila degustacija vin zvrsti sauvignon s festivala Salon Sauvignon. Festivalska projekcija nagrajenega filma ZASTOJ (režija: Vinko Möderndorfer / Slovenija, Srbija, Severna Makedonija / 2021), ki jo bo popestrila degustacija vin zvrsti sauvignon s festivala Salon Sauvignon.

 

O filmu

Film pisatelja in režiserja Vinka Möderndorferja (Predmestje, Pokrajina Št. 2, Inferno) je zgodba o dveh zakonskih parih z različnih polov družbene lestvice, ki ju neke noči usodno poveže tragični dogodek.

»Živimo v času, ko je odsotnost empatije v medčloveških odnosih eden najbolj perečih problemov sveta. Surovi in brezobzirni kapitalizem iz dneva v dan razdira človeške odnose in spreminja svet v vojno vsakogar z vsakomer. Empatija, sočutje, pozornost do bližnjega, občutljivost za bolečino drugega, vse to, se zdi, izginja z zemljevida sveta. Pomembno se mi zdi povedati zgodbo, v kateri polno zaživijo človeški odnosi in kjer se spet vzpostavi občutljivost za drugega kot pomembna vrednota današnje civilizacije. Svet, kot ga živimo, je svet zastoja. Obstali smo v nekakšnem civilizacijskem zamašku, iz katerega brez medsebojnega razumevanja in upoštevanja osnovnih človeških in humanističnih vrednot ne bo izhoda.«
– Vinko Möderndorfer

 

* V sodelovanju z Mestnim kinom Ptuj