70. Huda pokušnja!

27. avgust/četrtek/ 17:00

Prešernova ulica 10, Ptuj
Sodelujoči

Vinarka: Andreja Mihelin, Winery Mihelin, Bizeljsko
Vodi: Jože Rozman
Degustatorka vin: Staša Bizjak

 

Gostiteljica: Nevenka Dobljekar (Prešernova ulica 10)

 

Pogovor z vinarko, degustacija vin in pesniško branje.

 

**

Ker je število mest na dogodku omejeno, vas vabimo, da si s predhodno prijavo zagotovite svoje mesto. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice: https://forms.gle/DsyZh2QNDmEDSAf87

**

 

Andreja Mihelin, Mihelin Winery

Na Bizeljsko so doslej naše Hude pokušnje! pokukale bolj redko, kar ne pomeni, da tam ni dobrih in zanimivih vinarjev ali vinark. Ker nam slaba vest ni dala miru, tokrat med nas prihaja mlada, radoživa in nadebudna Andreja Mihelin kot zastopnica Mihelin Winery, ki se nahaja prav v osrčju Bizeljskega. Njihova tradicija sega štiri generacije nazaj, ko je praded Vincenc leta 1920 začel z malim vinogradom, zdaj mladež, kamor sodi še Andrejin brat Vinko kot mladi prevzemnik kmetije, obdeluje dvajset tisoč trt. Uganili ste, seveda bomo poskusili zaščitenega rdečega bizeljčana PTP, mimo te lokalne posebnosti nikakor ne moremo, pa dornfelderja v dveh različnih izvedbah, ki bo sploh prvič paradiral na naših hudih dogodkih, in klasično penino Vincent iz chardonnayja. Andreja in vina vas bodo prepričala, zagotovo!    

 

Gaia Ginevra Giorgi

Gaia Ginevra Giorgi (1992, Italija) je pesnica in performerka. Njen pesniški prvenec z naslovom Sisifo (Sizif) je izšel leta 2016 in čez leto dni še njena druga zbirka Manovre segrete (Skrivnostni premiki). Lani je pripravila performans Proprio come per le formule magiche (Prav kot za magične formule), ki presega samo pesniško besedilo s povezovanjem telesa, besede in stroja. Istega leta je izšlo tudi delo Sylvia Plath. L’altare scuro del sole (Sylvia Plath. Temni oltar sonca), ki ni le pesničina biografija, ampak prinaša tudi vpogled v čas, v katerem je Sylvia Plath živela in ustvarjala. Njene pesmi so prevedene v španščino, romunščino in turščino.