10. december 2020

Izbor 10 finalistov natečaja Naj pesem - vabljeni h glasovanju!

Žirija (v sestavi: Aleš Šteger, Veronika Šoster, Urška Bračko - Booknjiga in dr. Eva Premk Bogataj) je med več kot 180 poslanimi pesmimi izbrala 10 finalistov.

Ob svojem izboru so dejali, da je bil odziv na pesniški natečaj odličen, nanj pa so prispele zelo različne poetike. Seveda ni manjkal odziv na aktualno tematiko, torej poezija kot reakcija na zdajšnji trenutek, kot nekaj, kar nas zdaj zadeva – ne samo nekaj, kar je večno. Ugotavljajo, da je pisana poezija živa med mlado populacijo. Iz sodobne poezije rima kar izginja, pa se ljudje še vedno zatekajo v to obliko. Gre za večinoma površno rabo rime, ne gre za visoko stopnjo oblikovne zavesti, verz ni osmišljen – samo za … veliko ironije, sarkazma, ni vse tako resno, žalostno, veliko pa je odzivanja in distanciranja, so še zapisali.

Vabimo vas, da do torka, 15. decembra 2020, oddate svoj glas za svojo najljubšo pesem tako, da jo všečkate v našem FB albumu.

Zmagovalca, ki bo prejel največ všečkov sledilcev profila, bomo razglasili v sredo, 16. decembra 2020. Glavna nagrada so 3 knjige in gostovanje na festivalu Dnevi poezije in vina v letu 2021.

Toplo vabljeni h glasovanju!