Vremenska postaja

25. avgust/torek/ 10:00

Center interesnih dejavnosti Ptuj, Ptuj

 

Kakšni sta idealna temperatura in vlaga za človeka v zaprtem prostoru? Zakaj je za nas idealna prav takšna temperatura oziroma vlaga? Kako lahko nadziramo vlago in temperaturo? Lahko to naredimo sami ali nam pri tem pomaga tehnologija?

Na vsa ta vprašanja bomo odgovorili na tokratni delavnici, hkrati pa bomo tudi naredili in sprogramirali lastno vremensko postajo, ki nam bo sporočala, kdaj je premrzlo/pretoplo, kdaj je zrak presuh/prevlažen ter kdaj sta temperatura in vlaga v zraku ravno pravšnji.

Za delavnico so obvezne prijave, ki se zbirajo na spletni strani Centra interesnih dejavnosti Ptuj: http://www.cid.si/tecaj/vremenska-postaja-dnevi-poezije-in-vina

Delavnice za otroke in mlade, ki se izvajajo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

 

* Zamisel in izvedba: projekt konS

** V sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj

 

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture“. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.