Ulično gledališče: Pot v Tadam

28. avgust/sobota/ 18:00

Minoritski samostan, Ptuj

 

Avtorji in igralci: Anja Bezlova, Justin Durel, Alenka Marinič  Kulturno umetniško društvo globus Hystericus

Razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi ... boljši nov dan. 

Nekje v daljavi mestnih ulic zaslišiš marširanje. Ko se obrneš, zagledaš tri neustrašne popotnike. Približujejo se v raztrganih oblačilih, z razmršenimi lasmi in z odločnostjo izrisano na obrazih. Za njimi je dolgo in nevarno popotovanje, popotovanje, ki jih vodi do obljubljenega kraja označenega na zemljevidu. O kraju ne vedo veliko, vedo le, da se imenuje »TADAM«!

V ulični pustolovščini »Pot v Tadam« trije igralci s tremi predmeti na enem mestu uprizorijo divjo popotniško avanturo – pustolovščino, ki vodi prek gora, čez pečine, skozi tornado in celo po neukrotljivih brzicah. Z veščinami manipulacije predmetov na ulici gradijo letala in ladje ter preko pantomime ustvarjajo travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki mu morajo ubežati, če želijo svoje popotovanje tudi preživeti. »Pot v Tadam« je razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi ... boljši nov dan.

KDO SO 123! 
123! je skupina treh izkušenih gledaliških in uličnih ustvarjalcev, ki trenutno živi in delujejo v  Sloveniji. Skupina je bila ustanovljena v Firencah leta 2012 v času skupnega šolanja na  mednarodni šoli fizičnega gledališča HELIKOS in je svojo pot začela v okviru Ane Mraz z  mini ulično študijo, »Stoj! Spektakel!«. Predstava polna igrive virtuoznosti je požela odlične  odzive tako s strani občinstva kot tudi s strani organizatorjev festivalov in tako skupino  spodbudila, da nadaljuje svojo vizijo uličnega gledališča.  

Rezultat njihovega nadaljnjega dela je ulična avanturistična predstava pod imenom »Pot v  Tadam«, razburljiva pustolovščina in unikatna ulična izkušnja, ki združuje stile fizičnega  gledališča, komedije, klovnovske igre in pantomime.