Osrednji večerni dogodek - Glasba: Purple is the Color (AUT)

28. avgust/petek/ 20:30

Vrazov trg, Ptuj

 

Iskanje lastnega banda se lahko hitro spremeni v iskanje prave kombinacije osebnosti, včasih pa se zgodi popolnoma organsko kot rezultat srečnega naključja. Tako je bilo pri novem projektu pianista in skladatelja Simona Raaba. Raab je svoje bodoče glasbene sodelavce, Štěpána Flagarja, Martina Kociana in Michała Wierzgońa, spoznal leta 2015 na jam sessionu v avstrijskem Linzu, kjer je Raab doštudiral in kjer so ostali trije svojo študijsko pot nedolgo nazaj začeli. Vsem štirim je postalo jasno, da je v tem projektu veliko potenciala in tako je runda improvizacije zaznamovala začetek kvarteta Purple ist The Color.

Purple is The Color pri iskanju prave mešanice med skladanjem in improvizacijo igrajo na vse prave note. So skupina z močnim individualnim zvokom in band, ki se ga nedvomno splača imeti na očeh in v ušesih!

 

**

Predhodna prijava na dogodek ni potrebna. Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, je število obiskovalcev omejeno. Verjamemo, da boste tudi vi ravnali odgovorno in v skladu s priporočili NIJZ ter tako doprinesli k varnosti na festivalu. Prizorišče odpiramo ob 19.30 uri. 

**

 

*Purple is the Color na festival prihajajo s podporo Avstrijskega kulturnega foruma