Koncert: Mascara Quartet

25. avgust/torek/ 20:00

Dominikanski samostan, Ptuj

 

MINHA TERRA - Fado in Tango

Polona Udovič (glas, violina),
Timi Krajnc (kitara),
Vojko Vešligaj (kitara),
Mitja Režman (bas kitara)

Plošča Minha Terra je ustvarjena kot sinteza glasbenih kultur, ki temeljijo na Fadu in je hrepenenje glasbenikov po sobivanju narodov na zemlji. Je izraz zavedanja o enosti, edinstvenosti in končnosti planeta na katerem živimo. Minha Terra je poklon Zemlji in lepoti bivanja v kulturni različnosti.
Plošča je nastala v letu spomina na veliko »Rainho do Fado« Amalio Rodrigues, 20 let po njeni smrti.

Mascara Quartet sledijo iberskemu ter južno ameriškemu glasbenemu izročilu in ju nadgradijo v suvereno, harmonsko bogato kompozicijo.
Enako skrb namenijo zvočnemu zapisu, ki stoji na pristnem, živem, analognem posnetku, kot koncertni aktivnosti z jasnim umetniškim sporočilom.

Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara), Mitja Režman (bas kitara) so vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru, njihovo delo pa prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali širom po svetu…

Njihova glasba polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone…, med bordeli in milongami…, med radostjo in bolečino…, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci… To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem…

TIC Ptuj in mestna blagajna Ptuj