Glasbeni sprehod po mestu: Opus 6

28. avgust/sobota/ 16:30

Minoritski samostan, Ptuj

 

Prepustite se zvokom in melodijam vokalnega seksteta, ki nadgrajuje slovensko pevsko tradicijo in stremi k obujanju nepravično pozabljene glasbene dediščine. 

Sekstet vokalnih solistov OPUS 6 je plod prizadevanja peščice pevskih entuziastov s Ptuja in Maribora, z namenom prispevati k sicer bogati, vendar rahlo uniformni vokalni sceni na Slovenskem.

Iz spoštovanja do slovenskega pevskega izročila pred iznajdbo okteta, kot uveljavljene forme vokalnega glasbenega udejstvovanja, želijo takšno obliko diverzificirati z interpretacijami zahtevnejših partitur, od Jakoba Gallusa in ostalih renesančnih, zgodnje-baročnih, klasičnih in modernih ustvarjalcev, ter jih na dostojen način predstaviti občinstvu.

Kot vokalni sekstet ne kljubujejo zgolj “klasični” formi glede števila pevcev, temveč tudi izbiri repertoarja, ki je v tesni povezavi z za naše okolje neobičajno postavitvijo pevskih glasov - razbijajo okvir in nadgrajujejo slovensko pevsko tradicijo s poudarkom na vokalni odličnosti, tehtnemu pristopu k izbiri repertoarja in s tem k obujanju nepravično pozabljene glasbene dediščine.

Promenada bo potekala med 16.30 in 18.30.