71. Huda pokušnja!

28. avgust/petek/ 17:00

Stara steklarska delavnica, Ptuj
Sodelujoči

Vinarka: Meta Frangež, Hiša penin Frangež, Gornja Radgona (SVN)

Vodi: Jože Rozman

Degustatorka vin: Staša Bizjak

 

Gostiteljica: Branka Bezeljak 

 

Pogovor z vinarko, degustacija vin in pesniško branje

 

**

Ker je število mest na dogodku omejeno, vas vabimo, da si s predhodno prijavo zagotovite svoje mesto. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice: https://forms.gle/iHGShErK494hf1wy7

**

 

Meta Frangež, Hiše penin Frangež

Tokratna naša gostja bo Meta Frangež iz Hiše penin Frangež, ki domuje v Hercegovščaku, tik ob Gornji Radgoni. Saj imajo tudi mirna vina, ampak mi se bomo posvetili njihovim iskrivim in živahnim mehurčkom, ob poznavalskih komentarjih zgovorne Mete, ki je lani nosila krono slovenske vinske kraljice, triindvajsete po vrsti. Častitljivo rodbinsko tradicijo, najstarejša klet šteje dve stoletji in pol, je bolj opazno nadaljeval Metin ded Štefan, s peninami je resno zastavil njen oče Jernej, zdaj letno napolnijo od sto do sto petdeset tisoč steklenic. Kraljica, tako ji med nami rečemo, se je odločila najprej za dve zelo resni penini, obe popolnoma suhi, letnikov 2010 in 2011, še starejšemu penečemu tramincu godi nekaj sladkorja, za konec se bomo posladkali z aromatiziranim penečim vinom z aromo jagode. Za vsak okus se bo našlo nekaj.   

 

Ivo Stropnik

Ivo Stropnik (Slovenija, 1966) je glavni in odgovorni urednik Velenjske knjižne fundacije ter vodja mednarodnega književnega festivala Lirikonfest Velenje. Objavil je 18 samostojnih leposlovnih knjig za odrasle in mladino, od tega 12 zbirk poezije za odrasle, predstavljene tudi v revijalnih, festivalnih in antologijskih prevodih. Bil je pobudnik in večletni organizator mednarodne Pretnarjeve nagrade ambasadorjem SKJ po svetu, Akademije Poetična Slovenija, pesniške nagrade velenjica ‒ čaša nesmrtnosti ter drugih literarnih in prevajalskih nagrad. Živi in ustvarja v Velenju.