Volha Hapeyeva

/Belorusija, 1982
Volha Hapeyeva

Volha Hapeyeva je nagrajena beloruska pesnica. Njena dela so prevedena v več kot 10 jezikov. Pesmi je objavljala v ZDA, Avstriji, Nemčiji, na Poljskem, v Rusiji, Gruziji, Litvi in ​​drugih državah. Piše poezijo, prozo in drame, občasno pa tudi knjige za otroke.

Volha Hapeyeva je med drugim avtorica knjig "Neobrto jutro" (2007), "Žalostna juha" (2014), "(ne)verjetne zgodbe" (2017), "Slovnica snega" (2017) in "Camel-Travel" (2019).

Sodelovala je na številnih literarnih festivalih in konferencah po vsem svetu, prav tako je prejela mnoge mednarodnih rezidenčnih štipendij, med drugim je v letu 2019/2020 prejemnica štipendije »Pisateljica mesta Gradec« (Avstrija). Kot ustvarjalka avdio-vizualnih predstav sodeluje z elektronskimi glasbeniki in vizualnimi umetniki. Je članica beloruskega centra PEN in Društva beloruskih pisateljev. Doktorirala je iz jezikoslovja, raziskovalno se ukvarja s temami primerjalnega jezikoslovja, filozofije jezika, sociologije telesa in vprašanj spola v kulturi in literaturi.

SVOJE OBLEKE SI KUPUJEM SAMA / Volha Hapeyeva

Več o knjigi

Pesmi


*** / ***


*** / ***


*** / ***