Vinska delavnica s kvizom

24. avgust/sobota/ 17:00

domKULTure muziKafe, Ptuj

 

Vodi: Jože Rozman

Degustatorka vin: Staša Bizjak

 

To bo nekoliko drugačno nadaljevanje četrtkove Hude pokušnje! Tema? Rizlingi, seveda! Če rečete rizling ali napišete Riesling, bodo na tujem vedeli, kaj imate v mislih. Samo pri nas uporabljamo še pridevnik renski, da ga ločimo od laškega rizlinga, s katerim si nista prav nič v sorodstvu. To sta namreč dve povsem različni sorti. Na tokratni delavnici se bomo posvetili samo renskemu rizlingu, ki je za Nemce kralj med belimi vini. Razumljivo, saj gre za njihovo sorto, nastalo nekoč davno ob Renu. Morda bo delavnica izzvenela celo v tihi in nenapovedan dvoboj, kajti na eni strani bodo paradirali štirje različni nemški, na drugi strani štirje primerljivi slovenski rizlingi. Lahko bomo ugotavljali razlike, podobnosti, kaj je hotel vinar povedati s tem in onim vzorcem, in se zelo dobro imeli.    

Delavnico bo na poučno zabaven in sproščen način vodil Jože Rozman, vinski publicist, degustator, WSET 3 in somelje 3. stopnje.  

Kogar bo volja, bo po delavnici lahko sodeloval na nagradnem kvizu z vprašanji iz prej povedanega. Individualno, v paru, ali skupinsko, kakor bo komu ljubše. Smo zelo demokratični, ker je tudi vino tako.